3 Kasım 2010 Çarşamba

Bir İstanbul Masalı... Osmanlı'nın 4 Büyük Sarayı

Bir İstanbul Masalı... Osmanlı'nın 4 Büyük Sarayı
AĞVA ŞİLE BÜYÜKADA KANLICA
4*Bilek İstanbul Otel (4.Levent)
*** Otel'deki Sabah Kahvaltıları ve Akşam Yemekleri Dahil ***
FORUM iSTANBUL & TURKUAZOO (Dev Akvaryum)
HİDİV KASRI, KÜÇÜKSU KASRI, DOLMABAHÇE SARAYI, TOPKAPI SARAYI
AYASOFYA, YEREBATAN, SULTANAHMET, MiNiATURK, RAHMİ KOÇ MÜZESİ, PiERRE LOTi
15-19 KASIM 2010 4 GECE – 4 GÜN


1.Gece – 15 Kasım 2010 – Pazartesi ** YOLCULUK **

Saat: 21:00’da GİRNE BULVARI (Acenta Önü), 21:10’da BOSTANLI (İskele Önü Durakları), 21:15’de KARŞIYAKA (Anıt Önü), 21:30’da LOZAN (Atatürk Lisesi Önü), 21:45’de ÜÇYOL (Şehirlerarası Otobüs Ofisleri Önü), 22:00’de BORNOVA (Ege Üniversitesi Kampüs Önü)’den siz değerli misafirlerimizi alarak yolculuğumuza başlıyoruz. BALIKESİR, SUSURLUK, BURSA üzerinden, sabah saatlerinde KANDIRA ‘ya ulaşıyoruz.

1.Gün – 16 Kasım 2010 – Salı

Buradan yolumuza devam edip AĞVA ‘ya geliyoruz. Marmara’nın en butik ve doğa ile iç içe olan sayfiye kasabalarından biri olan AĞVA’da serbest olarak sabah kahvaltımızı yapıyoruz. Kısa bir dinlenme molasından sonra, dileyen konuklarımızla ekstra olarak GÖKSU DERESİ’nde motorlarla tekne turu yapıyoruz. Ardından otobüslerimizdeki yerimizi alıp, yeşil kanyonlardan geçip doğayı seyrederek ŞİLE’ye ulaşıyoruz. ŞİLE’de kısa bir mola vererek bölge’nin ismiyle nam yapmış ŞİLE BEZİ alışverişi yapıyoruz. TARİHİ FENERİ ve sahilini kısa bir yürüyüş yaptıktan sonra yolculuğumuza devam ediyoruz. ÜMRANİYE üzerinden İstanbul’a geliyoruz. Kuleli Askeri Lisesi ve Çengelköy semtlerine müteakiben Padişahların Av Köşkü olarak kullanıldığı, KÜÇÜKSU KASRI’nı geziyoruz. KANLICA’nın meşhur yoğurdundan tatmak için mola veriyoruz. Beykoz üzerinden Anadolu Kavağı’na ulaşıyor, bu şirin İSTANBUL beldesinde mola veriyoruz. Dönüş yolculuğumuzda boğaza hâkim bir tepe olan HİDİV KASRI’na çıkıp, geziyoruz. Buradaki turumuzu tamamlayıp, otelimize doğru yol alıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

2.Gün – 17 Kasım 2010 – Çarşamba

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, turumuza başlıyoruz. İZNİK çiniciliğinin parlak döneminin en güzel çinileriyle süslü olan, bu yüzden MAVİ CAMİ ’de denilen SULTAN AHMET CAMİİ’ni geziyoruz. Ardından HİPODROM sınırları içerisindeki ALMAN ÇEŞMESİ, DİKİLİ TAŞ, BURMALI SÜTUN, YILANLI SÜTUN gibi tarihi yapılarını rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Daha sonra 380 yıl Osmanlı Devleti’nin ikametgahı olarak bilinen TOPKAPI SARAYI’nı geziyoruz. Bizans döneminde şehir kuşatıldığında su ihtiyacını karşılamak için kullanılan 336 sütunlu YEREBATAN SARNICI’nı (SARAYI) gezip, buradan Dünya kültür mirasları arasında 8. Sırada yer alan ve mimarisi ile en sağlam yapı hüviyetine sahip olan AYASOFYA MÜZESİ’ni geziyoruz. Tarihi yarımada turumuzu tamamlıyor ve dileyen konuklarımızla ekstra olarak boğaz turuna çıkıyoruz. BEŞİKTAŞ, ORTAKÖY, ARNAVUTKÖY, BEBEK, RUMELİHİSARI, EMİRGAN, YENİKÖY boyunca tarihi yalılar arasından geçerek tam bir tur gerçekleştiriyoruz. Boğaz turunun ardından, FORUM İSTANBUL alışveriş merkezine giderek, dileyen konuklarımızla Dev Akvaryum olarak ünlenen TURKUAZOO’yu geziyoruz. Burada vereceğimiz serbest zamanın ardından, otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

*** Dileyen konuklarımızla, akşam yemeğimizin ardından, eğlencesiyle, sazı sözüyle ünlü KUMKAPI EĞLENCESİ’ne gidebiliriz.

3.Gün – 18 Kasım 2010 – Perşembe

Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıp, içindeki eşyalarla döneminin yaşamını tanıtması bakımından ilginç olan ve ATATÜRK‘ün ömrünün son yıllarında oturduğu DOLMABAHÇE SARAYI’nı gezmeye gidiyoruz. Turumuzu tamamladıktan sonra, öğle yemeğimizi almak için TOPHANE’de FASULİ RESTAURANT’a gidiyoruz. Eşsiz Karadeniz fasulyesi ve zengin menü çeşitlerinin bulunduğu, restaurantta yemeğimizi alıyoruz. Türkiye’deki birçok müze, cami ve ören yerinin minyatürleri yapılarak büyük bir açık hava müzesine dönüştürülen MİNİATÜRK’e gidiyoruz. MİNİATURK gezimizi tamamladıktan sonra, dileyen konuklarımızla endüstri ve sanayi sektörüne adanmış ilk müze olan RAHMİ KOÇ MÜZESİ’ne uğruyoruz. Bünyesindeki maketler ve eserler dünyaca ünlü mühendisler ve zanaatkarlar tarafından oluşturulan bu özel müze gezisinden sonra EYÜP semtine hareket ediyoruz. Teleferik ile PİERRE LOTİ’nin kahvesine çıkıyoruz. Çay-kahvelerimizi Haliç ve İstanbul manzarası eşliğinde yudumladıktan sonra, tekrar teleferikle iniyoruz ve otobüsümüze yerleşiyoruz. Otelimize dönüyor ve akşam yemeğini otelimizde alıyoruz. Geceleme otelimizde.

4.Gün – 19 Kasım 2010 – Cuma

Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıp, birçok diziye ve filme sahne olmuş, tarihi köşkleri ile ünlü, adaların prensesi olarak bilinen BÜYÜKADA‘ya gidiyoruz. Faytonla ada turu ve öğle yemeği için aldığımız serbest zamanın ardından, buradan ayrılıp Bostancı iskelesine ulaşıyoruz. İZMİR‘e doğru yola çıkıyoruz. BURSA, BALIKESİR üzerinden yoldaki gerekli molaların ardından akşam saatlerinde nadide şehrimize ulaşıp, bir dahaki organizasyonda buluşmak ümidi ile ayrılıyoruz.




TUR FİYATLANDIRMALARI



TUR HAKKINDA ÖNEMLİ NOTLAR
- Turlarımızdaki, hava, yol ve olağan üstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkını acente saklı tutar.
- Turlarımızda, araç seçimi katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
- Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
- Tur programı GENÇAY STAR SEYAHAT ACENTASI kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

TUR PROGRAMLARIMIZ 4077 SAYILI TÜKETİCİ KANUNUNA UYGUN OLARAK HAZIRLANMIŞTIR. TOPLAM 2 SAYFA’DAN OLUŞUP AYRI AYRI DÜŞÜNÜLEMEZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder